GOLDERN TRIANGLE TAI RESTAURANT, SINGAPORE

Thursday, May 28, 2009

ADVERTORIAL လို ့ပဲေၿပာ ရမွာပါ...ေၾကာ္ၿငာ ပို ့စ္ေပါ့ေနာ္..

စိုင္း ခုတေလာ အလုပ္ေလးေတြမ်ားေနတာနဲ့ စိုင္းရဲ ့ အၾကိဳက္ ဆံုး အစားအစာ တခုၿဖစ္တဲ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ကို ခ်က္မစားၿဖစ္တာၾက ေပါ့ဗ်ာ... ခ်က္စားမယ္ လို ့'တ' ေန တုန္း စိုင္းရဲ့ C BOX မွာ နန္း ၀ိုးရွဲန္ ထား ခဲ့တဲ့ message ကေတာ့ message of the year လို ့ေၿပာ ရမလိုပါ ပဲ...စိုင္း ခ်က္ ခ်င္း လာ မယ္ လို ့ အားခ်င္း ၿပန္ေရး တာ ကို သာ ၾကည့္ေပေတာ့....

တုိက္ ဆိုင္ခ်င္ေတာ့ စိုင္းရဲ့ ေက်ာင္းေန ဖက္ စိုင္းထင္ေက်ာ္ဦး က စိုင္း ကို ေန့လည္စာ စိုင္း ကို ေၾကြး ခိုင္းေတာ့ ....
ဒီလိုေနရာမွာ စိုင္းဦးေႏွာက္ အလုပ္ ၿမန္ၿမန္ဆန္ဆန္ လုပ္သြားတာကို ကိုယ့္ဟာကိုေတာင္ မယံုႏိူင္ ေအာင္ပါ ပဲ...
ပီ၀ိုးရွဲန္ က စိုင္း ကို complementary refereshment ေတာ့ အနည္း ဆုံးေပးမွာ စိုင္းက ေသခ်ာသိၿပီးသား..အဟဲ..
ပိုက္ဆံသက္သာ မဲ့အၿပင္ ..ဆိုင္ ကို လဲ ေၾကာ္ၿငာေပး တဲ့ အေနလဲ ၿဖစ္ သြားတာေပါ့ ေနာ္.. ဟားဟား...

ဆိုင္ဖြင့္ ပြဲေန ့ ဆိုေတာ့ ပီ၀ိုးရွဲန္ လဲ စီစဥ္ ညႊန္ၾကား ဧည့္ၾကိဳ နဲ့ မအားမလပ္ ႏိူင္ၿဖစ္ေန တဲ့ၾကား က စိုင္း တို့ ကို လိုေလေသး မရွိေအာင္ ၀န္ေဆာင္ မွဳေတြေပး ေနေတာ့ ရွမ္းစာေလး ေတြစား.. ပီ၀ိုးရွဲန္ ငွဲ့ ေပးတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္း နဲ့ ရွမ္းၿပည္ ကို ၿပန္ေရာက္ေန သလိုပါပဲ..

ရွမ္း စာစား..... ရွမ္း လို ေၿပာ..ရွမ္းသူငယ္ခ်င္း နဲ့ ရွမ္းအရသာ အၿပည့္နဲ့ ဆိုေတာ့ စဥ္းစားသာ ၾကည့္ ေပါ့....


Flyer က အစား အစာေတြ အကုန္ မွာစား ခ်င္တာဗ်.. ဒါေပမဲ့ အခ်ိန္ သိပ္မရတာ နဲ့ မစားရတာ ၾကာ.. ကိုယ္ တိုင္ခ်က္စားရင္လဲ ေတာ္ေတာ္ လက္ ၀င္တဲ့ ထိုဖူးေႏြး ကို အရင္ စားၿဖစ္ ၾက တယ္....ဟူး.....ေရးေနရင္းေတာင္ ထပ္စားခ်င္လာၿပန္ တယ္.... ပို မေၿပာ ဘူး..ေၾကာ္ၿငာ ေပး ေန တယ္ ဆိုေပမဲ့ မ်က္ႏွာ လုပ္ ေရးေနတာ မဟုတ္ ဘူးေနာ္........ သြား စားၾကည့္...

ငတ္ ေနတာၾကာၿပီ ဆို ေတာ့ ထိုဖူးေႏြး တစ္ပန္းကန္ ဘယ္လိုကုန္ သြား မွန္း မသိဘူး.... ေနာက္ ႏွစ္ေယာက္ သား ရွမ္း ေခါက္ဆြဲ ကို အေရ နဲ့ မွာၾကတယ္..အဟဲ ကြန္ ့ လိုက္ေသးတယ္...ေခါက္ဆြဲ ေပၚ ထိုဖူးေႏြး ေလး အုပ္ေပးပါ လုပ္ လိုက္ေသးတယ္...

ေခါက္ဆြဲ မေရာက္လာခင္..... ထို ဖူးေၾကာ္ ကို ထိုင္း စတိုင္အခ်ဥ္ ေရ နဲ့ တို့စားရင္း... ပီ၀ိုးရွဲန္ ကို ဒီကေန အၾကံေလးေပး လိုက္ေတာ့မယ္... ထိုဖူးေၾကာ္ ကို အရမ္း Crisp မၿဖစ္ ေအာင္... အၿပင္ေလး ၾကြတ္ၿပီး အထဲ က ထိုဖူးသာ းေပ်ာ့ေပ်ာ့ ေလး ကို အရသာ ခံ ၿပီး စားရရင္ ပိုေကာင္း မလား လို ့....ေၿပာ လို ့ သာေၿပာရတာ....စားလိုက္ၾကတာ..၂ ပြဲ.. စိုင္းေၿပာ သလိုေၾကာ္ေနရင္..ဘယ္ႏွစ္ပြဲ မ်ား စား လိုက္ မလဲ..ဟား ဟားး..

ရွမ္း မုန္ညွင္း ခ်ဥ္ ေလး ကို ဓါတ္ပံု ရိုက္ ၿပီး ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ကို ဆြဲ ထည့္ လိုက္တာ ....ဓါတ္ပံု ရိုက္ ဖို့ သတိလဲရ ေရာ ကုန္ေနၿပီဗ်.....
ထပ္မွာ ၿပီး ရိုက္ လိုက္ စား လိုက္ လုပ္ရင္.....အားနာ စရာေတြ ၿဖစ္ကုန္ ေတာ့ မယ္ ...ၿပီး ေန ့လည္ စာ စားခ်ိန္ ကေက်ာ္ေနၿပီ.. ရံုး ကိုၿပန္ ေၿပးရ မွာ ဆိုေတာ့....

ဟာ .. စားၿပီး ေသာက္ၿပီး ေမ့ေတာ့ မလို ့... ဆိုင္လိပ္စာ ေလး..ေပး လိုက္တယ္........ Penisula Plaza Basement မွာေနာ္.....

PLASTIC CHOPPING BOARD?

Sunday, May 03, 2009

အဟဲ.. မေရးေတာ့ မေရးဘူး..ေရးမဲ့ေရးေတာ့ ဘာၾကီးလဲေၿပာေနၾက မွာပဲ ဗ်..

ဒီလိုပါ..စိုင္းေန တဲ့ စင္ကာပူ က်ြန္းငယ္ေလး မွာ စား ေသာက္ဆိုင္ ၂ ခုမွာ စားေသာက္ၾက တဲ ့လူေတြ အစာ အဆိပ္သင့္ၿပီး ေသ ၾက၊ ဖ်ားနာၾက ရာကစၿပီး..စင့္ႏွီတုန္း ေခၚ CHOPPING BOARD အေၾကာင္း လဲ သတင္းစာေတြ မွာေရးၾကတယ္..

စိုင္းလဲ မၾကာ မၾကာ မီးဖို ထဲ၀င္ၿဖစ္ေနတာ မို ့...ၿပီး က်န္းမာေရး နဲ ့ပတ္သက္ေန လို ့ဂရုတစိုက္ လိုက္ဖတ္ခဲ့ မိတယ္..

စိုင္းတို့ မိရိုးဖလာအရ စင့္ႏွီတုန္း ကို သစ္လံုး ကေန ဖ်တ္ထား တဲ့ ေလးေလးပင္ပင္ ေတြပဲ သံုးခဲ့ၾကတာေနာ္..အသားေတြ ခုတ္...အကုန္ခုတ္ ဘာမွ မၿဖစ္ခဲ့ၾကဘူးေနာ္....

ၿပီးေတာ့လဲ ေခတ္ေရစီးေၾကာင္း ေၾကာင့္ ပဲလား..ေနရာထိုင္ခင္းက်ဥ္းက်ပ္ လာ လို ့လား မသိ စိုင္းတို ့ ပလပ္စတစ္ စင္းတုန္း ကို သံုးေနၾကတာ ၾကာပါေရာလား.....

ကဲ.... ဒီသတင္းစာ ၿဖတ္ပိုင္းေလး ကို ဖတ္ၿပီး စိုင္းေတာ့ သစ္ စင္းတုန္းေၿပး၀ယ္ေတာ့မယ္ဗ်ာ..

သုေတသနၿပဴခ်က္ေတြအရ... သစ္စင္း တုန္း က ဗိုင္းရပ္္စ္ေတြ ကို အလိုလိုပ်က္ၿပဳန္းေစသတဲ့ဗ်..

ပလပ္စတစ္မွာ ေတာ့ ဗိုင္းရပ္္စ္ေတြ ပိုသက္ဆိုးရွည္တယ္တဲ့ေနာ္...


 
Add to Technorati Favorites